Kategoriat

RSS

 • Entries (RSS)
  Comments (RSS) • « | Kotisivu | »

  Erja Hirven Marimekolle suunnittelemat Lumimarja-kankaat esillä Pariisissa

  admin | Toukokuu 29, 2008

  Eija Hirven Lumimarja-kankaat esillä PariisissaPariisin taideteollisuusmuseossa avautuu tänään suomalaista nykymuotoilua esittelevä näyttely, jossa on mukana myös Erja Hirven Marimekolle suunnittelemia Lumimarja-kankaita. Talvisen luonnon innoittamasta sielukkaasta Lumimarja-kuosista vuodelta 2004 on hyvää vauhtia tulossa uusi rakastettu Marimekko-klassikko.

  Design contemporain finlandais – Promenons-nous dans le bois” -näyttelyn teemana on puu(t) – materiaalina tai metsänä, ikiaikaisena inspiraation lähteenä – ja siinä on töitä yli 20 muotoilijalta. Yhteistyössä Design Forum Finlandin kanssa järjestetty näyttely on avoinna 31.8.2008 asti.

  Taideteollisuusmuseon näyttely on osa Ranskassa tänä keväänä toteutettua yli 250 tapahtumasta koostuvaa “100% Finlande” -kulttuurivientihanketta. Samaan tapahtumasarjaan kuului myös aiemmin Pariisissa esillä ollut “Cool Dozen+” -tuoli- ja tekstiilinäyttely, jossa oli Marimekko-kankaita 12 eri suunnittelijalta. Pariisin-näyttelyt ovat tarjonneet Marimekolle upean mahdollisuuden tehdä suunnitteluaan tunnetuksi yhdessä maailman merkittävimmistä designkeskuksista.

  Helsingin Designmuseon toteuttama laaja “Marimekko: Fabrics, Fashion, Architecture” -kiertonäyttely valloitti alkukeväästä Meksikossa. Valtavan suosion saavuttanut näyttely kertoo kävijöille Marimekon ainutlaatuisesta designfilosofiasta ja lifestyle-konseptista sekä esittelee koko joukon niitä tuotteita, jotka vuosien mittaan ovat tuoneet iloa ja väriä ihmisten arkeen ympäri maailman.

  “Design contemporain finlandais – Promenons-nous dans le bois”
  29.5.-31.8.2008
  Musée des Arts décoratifs
  107, rue de Rivoli
  75001 Paris

  Aukioloajat:
  * ti, ke, pe klo 11-18
  * to klo 11-21
  * la, su klo 10-18
  * ma suljettuna

  Kategoriat: Kulttuuri & viihde | No Comments »

  Kommentit