Kategoriat

RSS

 • Entries (RSS)
  Comments (RSS) • « | Kotisivu | »

  Vuosikertomuskilpailu — fokuksessa yrityskuva ja maine

  admin | Helmikuu 12, 2009

  procomProCom — Viestinnän ammattilaiset ry järjestää vuosikertomuskilpailun, jossa tarkastellaan yritysten ja yhteisöjen vuosikertomuksia yrityskuvan ja maineen näkökulmasta. Pääpaino on toimitusjohtajan katsauksen ja vuosikertomuksen strategisen osuuden analysoinnissa. Tulokset julkistetaan 27.5.2009 Vakuuttava vuosikertomus -seminaarissa. Lisätiedot sekä ilmoittautumiset vuosikertomusarvioon tästä.

  “Toimitusjohtajan katsaus vuosikertomuksessa kertaa mennyttä ja luotaa tulevaisuutta. Onnistuessaan katsaus myös rakentaa luottamusta koko yhteisöä tai yhtiötä kohtaan eri intressiryhmien keskuudessa”, sanoo Marja-Liisa Kuronen, joka on erikoistunut talouselämän viestinnän, erityisesti tekstien tutkimukseen.

  Vuosikertomuksella on monia tavoitteita: se informoi omistajia, sijoittajia ja analyytikoita, se rakentaa työnantajakuvaa ja toimii lähdeteoksena toimittajille. Se on myös jatkokertomus, joka päivittää vuoden tapahtumat ja suhteuttaa ne sovittuun liiketoimintastrategiaan. Kysymys kuuluu, miten vuosikertomus onnistuu moniulotteisessa tehtävässään?

  Nyt järjestettävä Vuosikertomuskilpailu tarjoaa yrityksille ja yhteisöille ulkopuolisen asiantuntijanäkemyksen yhteisön vuosikertomuksesta osana yrityskuvaa. Arvio edistää yritysten ja yhteisöjen avointa ja tavoitteellista viestintää ja lisää viestinnän laatuun kohdistuvaa yleistä mielenkiintoa. Saatu palaute ja arvosana toimivat myös viestinnän mittarina ja palkitsemisen kriteerinä.

  ProCom on viestintää tekevien järjestö ja haluaa kehittää viestintää ja viestinnän sisältöä Suomessa. Erilaisia kilpailuja ja arviointeja on järjestetty aiemminkin useimmiten taloudellisen informaation esittämisen näkökulmasta. “Olemme valinneet näkökulmaksi yritysvastuun ja maineen — se on uutta. Rakentavaan palautteeseen on aina tarvetta, eikä markkinoilla tällä hetkellä ole vastaavaa kilpailua”, perustelee ProComin toiminnanjohtaja Elina Melgin kilpailun ajankohtaisuutta.

  Asiantuntijaraati
  Kilpailun asiantuntijaraatiin kuuluvat professori, valt. tri Pekka Aula (Helsingin yliopisto), lehtori, kauppat. tri Marja-Liisa Kuronen (Helsingin kauppakorkeakoulu) ja suunnittelujohtaja Esa Ojala (Mainostoimisto Incognito).

  Vuosikertomusarvion esite on ladattavissa tästä.

  Lisätietoja: toimitusjohtaja Elina Melgin, puh. 09-135 7775

  Kotisivu: http://www.procom.fi/

  Kategoriat: Elinkeino & talous, Markkinointi, Viestintä | No Comments »

  Kommentit